Wormuth wacht nog op excuses Vloet: 'Geen contact meer, maar deur altijd open'

11 juni om 16:34

Frank Wormuth heeft flink in zijn maag gezeten met de situatie rondom Rai Vloet. De uitblinker van het seizoen 2020/2021 maakte zich vorig najaar onmogelijk door zijn betrokkenheid bij een auto-ongeluk met dodelijke afloop.

Na dat ongeval ging Wormuth bij Vloet langs. "Hij zat al weken in zijn eentje in een kamer bij zijn moeder. Te malen, zich af te vragen wat er was gebeurd. Hij had zijn eigen verhaal en ik geloofde dat hij niet te hard had gereden en niet te veel had gedronken. We hebben een goede band. Tegelijk maakte ik me grote zorgen of hij zichzelf wat aan zou doen", vertelt de nieuwe trainer van FC Groningen in een groot interview met TC/Tubantia.

Wormuth moest denken aan zijn zoon, die met een depressie worstelt. "Mijn zoon is al zes jaar depressief, heeft in een kliniek gezeten, gebruikt medicijnen en heeft een paar weken bij me gewoond. Ik herkende zijn gedrag in Rai. En dacht: ik moet hem helpen, terughalen." Daarop besloot hij om Vloet weer minuten te laten in de wedstrijd tegen NEC. Dat was echter een inschattingsfout, geeft de trainer toe. "Veel te vroeg voor de familie, onze fans, voor iedereen, maar ook Rai was er totaal niet klaar voor. Dan kan ik nog zo ervaren zijn, maar ik zat in een tunnel."

Na die rentree werd Vloet geschorst door Heracles: hij bleek te veel gedronken te hebben en achter het stuur te hebben gezeten, terwijl hij juist had verklaard dat dit niet zo was. Vloet voetbalt inmiddels in Kazakhstan en Wormuth wacht nog op excuses van de aanvallende middenvelder. "Ik heb het op de club en in het openbaar voor hem opgenomen. Maar ze zijn er niet gekomen en dus is er geen contact meer." Als Vloet alsnog door het stof kruipt, zal Wormuth er echter voor hem zijn. "Dan help ik hem. Hij draagt een heel negatief verhaal met zich mee, moet daarmee leven. Zolang ik leef, blijft de deur voor hem open."