Hoogma: 'Vloet had nooit niet in de wedstrijdselectie opgenomen mogen worden'

1 juni 2022 om 23:34
Laatste update: 1 juni 2022 om 23:41

Nico-Jan Hoogma treedt 15 juni in dienst bij Heracles Almelo als technisch directeur, maar woensdag maakte hij zijn eerste belangrijke beslissing door toch niet in zee te gaan met Carlos Vicens. De voormalig verdediger stelt in clubbelang te handelen. 

Vicens zou volgend seizoen voor de groep staan bij Heracles, maar beide partijen zijn tot het besluit gekomen om daar van af te zien. "We hebben uitvoerig met Carlos gesproken over de nieuwe situatie na de degradatie van de club. Van beide kanten voelden we twijfels en dat kunnen we niet gebruiken", zegt de opvolger van Tim Gilissen bij zijn presentatie, geciteerd door TC/Tubantia. "Er moet honderd procent focus en commitment zijn om Heracles zo snel als mogelijk terug te krijgen in de Eredivisie."

Hoogma is vastberaden daarin te slagen. "Heracles zit in mijn hart, dit is mijn club", benadrukt hij. Het nieuwe bestuurslid zag de Almeloërs het voorbije seizoen langzaam afglijden, te beginnen met de Rai Vloet-affaire. "Hij had never nooit niet na het dodelijk ongeval in de wedstrijdselectie mogen worden opgenomen", oordeelt Hoogma, die Heracles ook nog eens zag degraderen. "Het doet mij heel erg pijn."