Feyenoord trekt gemeente en autoriteiten bij zich: 'We hebben hulp nodig'

Feyenoord trekt gemeente en autoriteiten bij zich: 'We hebben hulp nodig'

07-09-2022 09:31
184

Feyenoord maakt zich zorgen over de hoeveelheid boetes die de club van de UEFA ontvangt. De Stadionclub heeft van het voetbalorgaan te horen gekregen onder streng toezicht te staan tijdens de komende Europa League-campagne.

Het hele Conference League-seizoen heeft Feyenoord ruim 650.000 euro aan boetes gekocht. Na de finale tegen AS Roma in Tirana ontvingen de Rotterdammers nog eens een boete ter hoogte van 63.875 euro van de UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Tegen de laatste straf van 15.000 euro ging Feyenoord in beroep, maar dat wees de UEFA af. "Het is noodzaak de gemeente en autoriteiten bij ons te trekken. We hebben hulp nodig. Qua veiligheid hebben we uitdagingen", wordt algemeen directeur Dennis te Kloese geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Feitelijk gezien deelt de UEFA alleen boetes uit als er zich incidenten voordoen binnen de poorten van stadions. "Maar overal waar ons logo te zien is, worden wij aangesproken", aldus Te Kloese. Feyenoord is voor de eerste twee Europa League-wedstrijden al gestraft door de UEFA. Donderdagavond zijn er tegen SS Lazio geen uitsupporters welkom, terwijl volgende week tegen Sturm Graz in De Kuip tien vakken gesloten blijven.