Flemming drukt stempel in Engeland: 'Hij zal een grote speler voor ons worden'

Flemming drukt stempel in Engeland: 'Hij zal een grote speler voor ons worden'

7 september - 16:14
24

Zian Flemming laat een uitstekende indruk achter bij Millwall. De middenvelder kwam deze zomer voor een miljoenensom over van Fortuna Sittard en drukt zijn stempel op het Championship, ziet ook manager Gary Rowett. 

Millwall betaalde naar verluidt rond de drie miljoen euro voor Flemming, die, behoudens een blessure, zich sterk aanpast. Rowett erkent dat het even aanpassen was voor de Nederlander. "Het is een echte allround-speler", zegt hij tegen NewsAtDen. Flemming kwam tot nu toe drie keer als invaller binnen de lijnen, maar heeft laten zien klaar te zijn voor de basis. "Het was altijd al de bedoeling om hem een paar keer vanaf de bank te brengen, zodat hij er gevoel voor kon krijgen."

"Ik ben tot nu toe heel blij met hem en denk dat hij hard heeft gewerkt voor het team, hij heeft de juiste persoonlijkheid en ook tactisch zit het wel goed. Hij is 24 en zal een grote speler voor ons worden, daar ben ik zeker van."

Spelers die vanuit naar Nederland naar Engeland gaan hebben vaak wat aanpassingsproblemen. Rowett: "Ik denk dat hij de wedstrijden niet veel anders vond dan de wedstrijden in de Eredivisie. Maar misschien hebben we nog geen echte 'directe' wedstrijd gespeeld. De wedstrijden tot nu toe waren nog niet echt agressief, hard en direct. Hij is tot nu toe echter uitstekend ingeburgerd en heeft een goed karakter. Ik zie daar ook echt leiderschap, hij praat altijd met andere spelers en deelt informatie, ik denk dat hij een heel intelligente voetballer is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie