'Chelsea bereikt akkoord: de opvolger van ontslagen Tuchel is onderweg'

'Chelsea bereikt akkoord: de opvolger van ontslagen Tuchel is onderweg'

08-09-2022 11:05
38

Graham Potter wordt de nieuwe manager van Chelsea. Dat melden meerdere media in Engeland en transferexperts Gianluca Di Marzio en Fabrizio Romano. Er ligt een akkoord met zowel Potter als met zijn club Brighton & Hove Albion.

Chelsea heeft razendsnel gehandeld na het ontslag van Thomas Tuchel, dat voor velen onverwacht kwam. Vrijwel direct na dat nieuws schakelde de Londense leiding door naar Potter, die bij Brighton uitstekend gepresteerd heeft en ook bij andere clubs uit de Premier League hoog op de lijst stond.

Chelsea-eigenaar Todd Boehly ging, na goedkeuring van Brighton, in gesprek met Potter en bereikte al snel (in hoofdlijnen) een akkoord met hem. Op dit moment gaat het nog om de details, waaronder het papierwerk en andere formaliteiten, maar het is zo goed als zeker: Potter wordt de nieuwe manager van Chelsea. Het is de bedoeling dat hij aankomend weekend al op de bank zit wanneer de club het opneemt tegen Fulham.

De 47-jarige Potter staat sinds 2019 aan het roer bij Brighton. Daarvoor was hij werkzaam bij Swansea City en Östersund uit Zweden.