Valse start voor PSV: Bodø/Glimt vertrekt met een punt uit Eindhoven

08-09-2022 20:37
394

PSV is teleurstellend begonnen aan de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren wisten thuis niet te winnen van FK Bodø/Glimt: 1-1.

Coach Ruud van Nistelrooij koos ervoor om met Yorbe Vertessen in de spits te beginnen, terwijl centraal achterin het duo Jordan Teze en Armando Obispo in ere werd hersteld. De start van PSV was bemoedigend. Ismael Saibari en Xavi Simons probeerden het van afstand en na een klein kwartier leek Vertessen op weg naar de 1-0. De Belg werd echter afgestopt door keeper Nikita Khaykin, die ver uit zijn doel kwam om het gevaar te stoppen.

PSV oogde in het vervolg echter onsamenhangend en kon geen potten breken. Cody Gakpo kreeg nog wel een kans en na 33 minuten had Vertessen eigenlijk moeten scoren. In de rebound schoof de Belg echter voorlangs, hoewel de doelman nog op de grond lag. Op slag van rust kreeg PSV de rekening gepresenteerd. De Noren speelden weinig klaar, maar door een schitterende goal van Albert Grønbaek stond het halverwege 0-1. Het leverde de thuisploeg een fluitconcert op.

In de tweede helft kwam PSV wat beter voor de dag. De thuisploeg drong aan en na 54 minuten was er een niet onaardige poging van Joey Veerman van afstand. Met Anwar El Ghazi en Savio voor Vertessen en Ismael Saibari trok PSV de stand uiteindelijk gelijk. Na een slim hakballetje van El Ghazi, zijn eerste balcontact, ging Gakpo op het Noorse doel af en de linksbuiten schoot raak: 1-1.

Een remise was niet genoeg voor PSV, dat in de slotfase op zoek ging naar de winnende goal. Kansen waren desondanks schaars. El Ghazi kreeg zijn hoofd niet goed tegen een voorzet van Savio, waardoor de tijd steeds meer begon te dringen. Tot ongenoegen van de PSV-fans bleef de 2-1 uit. Aan de andere kant voorkwam Walter Benítez met een geweldige redding zelfs een treffer van Bodø/Glimt in blessuretijd, toen Grønbaek vrij kon uithalen. Uiteindelijk leverde het een fluitconcertje op van het publiek in het Philips Stadion.

Arsenal gaat voorlopig aan kop in groep A. De Londenaren wonnen met 1-2 bij FC Zürich. Marquinhos en Eddie Nketiah scoorden voor The Gunners. Tussendoor deed Mirlind Kryeziu iets terug uit een strafschop.