Slot, Kieft en voormalige clubs staan stil bij overlijden 'hele lieve' Schrijvers

Slot, Kieft en voormalige clubs staan stil bij overlijden 'hele lieve' Schrijvers

08-09-2022 22:22
18

Wim Kieft en Arne Slot bewaren goede herinneringen aan de woensdag overleden Piet Schrijvers (75). Zowel de oud-spits als de trainer van Feyenoord maakte de voormalige doelman mee tijdens zijn carrière.

Slot stond aan het begin van zijn loopbaan bij PEC Zwolle, toen Schrijvers daar aan het roer stond. "Je hebt altijd een herinnering aan de trainer die je laat debuteren. Voor mij was dat Piet Schrijvers. Los daarvan denk ik ook aan de mens achter de trainer. Piet leek vanaf de buitenkant redelijk hard, maar voor mij als jonge speler was het een hele lieve, zachtaardige man", zegt hij bij ESPN.

Wedden

Meer odds

Kieft stond nog samen op het veld met 'De Beer van de Meer'. "Ik heb drie jaar met hem gevoetbald, in mijn debuutjaren bij Ajax. Hij was de routinier, een geweldige gozer, maar bovenal ook een geweldige keeper. Ik heb heel veel van hem geleerd. Hij was wat aan de zware kant, maar speelde vol passie", vertelt de analist bij Veronica. De Amsterdamse club staat ook stil bij het overlijden van Schrijvers, net als FC Twente en PEC Zwolle.