Update: Premier League-duels definitief afgelast vanwege overlijden koningin

Update: Premier League-duels definitief afgelast vanwege overlijden koningin

09-09-2022 12:38 Laatste update: 12:34
318

Engelse clubs krijgen de komende dagen zelf de keuze of ze hun duels in de competitie doorgang geven, meldt The Athletic . Dat heeft alles te maken met het overlijden van Queen Elizabeth, die 96 jaar oud werd.

Donderdagavond werd bekend dat de Britse koningin overleden is. Manchester United, Arsenal en West Ham United kwamen alle drie wel nog in actie in Europa, maar de Premier League lijkt het anders aan te willen pakken. Volgens Engelse media, waaronder The Daily Mail, lijkt het er momenteel op dat de gehele komende speelronde van de Engelse competitie uitgesteld wordt.

Mogelijk volgt al spoedig de aankondiging van de afgelaste speelronde. Wedstrijden als Manchester City-Tottenham Hotspur, Liverpool-Wolves, Arsenal-Everton en Crystal Palace-Manchester United stonden eigenlijk op het programma.

Het is niet helemaal duidelijk of ook de wedstrijden van Ajax en PSV verzet gaan worden, al lijkt het daar momenteel niet op. De Amsterdammers gaan komende dinsdag op bezoek bij Liverpool, terwijl PSV twee dagen later in het Emirates Stadium tegen Arsenal speelt.

Update: De Engelse regering gaat geen verplichtingen opleggen aan sportclubs en heeft aangegeven dat wedstrijden door zouden kunnen gaan. Het is volgens de regering aan de clubs zelf om te bepalen of ze de aankomende duels door zullen laten gaan. De Premier League heeft nog geen keuze gemaakt over het wel of niet door laten gaan van de aankomende speelronde.

De regering in Engeland kwam met het volgende statement over sportwedstrijden. "De keuze of sportieve evenementen dit weekend doorgang kunnen vinden, ligt wat ons betreft bij de organisatoren. Er kan overwogen worden om met rouwbanden te spelen of een minuut stilte voor de wedstrijd in acht te nemen."

Update: Er worden aankomend weekend definitief geen wedstrijden gespeeld in de Premier League. De Engelse regering liet de keuze aan de competitieleiding, maar de Premier League heeft besloten dat er dit weekend niet wordt gevoetbald uit respect voor koningin Elizabeth.