Van Europese top naar Deventer: 'Ik heb nog een eigen dokter in Barcelona'

Van Europese top naar Deventer: 'Ik heb nog een eigen dokter in Barcelona'

09-09-2022 09:31
15

Go Ahead Eagles-aanvaller Bobby Adekanye heeft er ondanks zijn leeftijd (23) al een wereldreis opzitten. De buitenspeler heeft bij Liverpool en FC Barcelona gespeeld, maar is enorm blij om in Deventer te spelen.

Adekanye verruilde de Ajax-jeugd elf jaar geleden voor die van FC Barcelona. Via PSV, Liverpool, SS Lazio en diverse verhuurperiodes belandde hij eerder deze zomer bij Go Ahead. Vergeleken met zijn huidige medespelers, leeft Adekanye een uiterst professioneel bestaan. "Ik heb een eigen dokter in Barcelona. We leven in een moderne voetbalwereld", zegt hij tegen Voetbal International. "In de top heeft iedereen zijn eigen fysiotherapeut, een nutrition. Ik ook."

Wedden

Meer odds

De buitenspeler heeft geen moment spijt gehad van de keuze om vroegtijdig naar het buitenland te gaan. "Ik ging naar La Masía, dé plek waar Messi, Iniesta en al die anderen ook zijn begonnen. Natuurlijk was dat spannend, maar ik ging mijn dromen achterna", vertelt hij. Van de Europese top, is Adekanye in het rechterrijtje van de Eredivisie terechtgekomen. "Go Ahead Eagles is ook prachtig. De fans, dit stadion. Ik ben nog jong, maar weet tegelijkertijd als geen ander dat het snel kan gaan. Ik wil van elke seconde genieten hier."

Onder meer René Hake zorgt ervoor dat Adekanye zich thuisvoelt in Deventer. "Voor het eerst in mijn voetbalcarrière heb ik het idee dat de club en trainer 24 uur per dag bezig zijn mij te helpen. Ik merk dat ik juist dat nodig had na de afgelopen jaren. Een helpende hand, een beetje aandacht."