Braithwaite lyrisch over Dembélé: Maakt nog meer het verschil dan Lewandowski

Braithwaite lyrisch over Dembélé: "Maakt nog meer het verschil dan Lewandowski"

09-09-2022 20:56 Laatste update: 22:16
12

Martin Braithwaite is groot fan van Ousmane Dembélé. De voormalig FC Barcelona-spits denkt zelfs dat de vleugelaanvaller, die hij een warm hart toedraagt, belangrijker is dan doelpuntenmachine Robert Lewandowski.

"Ousmane is een geweldige jongen. Ik houd van hem. Hij heeft enorm veel talent, zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Lionel Messi is buitenaards, maar ik heb nooit iemand gezien zoals Ousmane", aldus Braithwaite tegenover het Spaanse RAC1.

De uitspraken van de Deen, die onlangs koos voor een overstap naar Espanyol, vallen op. Ze stroken vooralsnog namelijk nog niet met de harde cijfers. Lewandowski scoorde al vijf keer in de competitie en was afgelopen woensdag goed voor drie treffers tegen Viktoria Plzen. 

Dembélé is minder prominent terug te vinden in de statistieken, maar kan ook spreken over een sterke seizoensstart. Zo gaf hij tegen de Tsjechen twee assists en oogde hij bij vlagen zeer gevaarlijk. Komende zaterdag staan de twee aanvallers naar alle waarschijnlijkheid in de basis als de Catalanen het opnemen tegen Cádiz. De aftrap van dat duel is om 18.30 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie