Irritatie bij Alba over akkoord met Inter, 'Barça kan makkelijk van Piqué af'

10 september 2022 om 07:58

De inbreng van Jordi Alba en Gerard Piqué lijkt dit seizoen flink af te nemen bij FC Barcelona. Beide routiniers zijn hun basisplaats kwijtgeraakt onder oud-ploeggenoot Xavi. Alba baalt van de wijze waarop de club met hem omgaat.

De Catalanen bereikten in de laatste dagen van de transferperiode een akkoord met Internazionale over de linksback. Dat kwam niet in de laatste plaats als een verrassing voor Alba zelf. "Of ik het eerlijk vind of niet doet er niet toe, dit is de situatie. Ik ga er niets meer over zeggen, hoewel ik dat graag zou willen", vertelt hij aan Mundo Deportivo. "In de voetbalwereld kan eigenlijk niets mij meer verbazen."

Xavi gaf de laatste weken regelmatig de voorkeur aan Alejandro Baldé, terwijl Barça ook Marcos Alonso aantrok. Alba mocht daarom vertrekken. "Ik hoef mezelf niet te verdedigen", reageert de 85-voudig Spaans international. "Ik speel hier al vele jaren en heb nooit geklaagd. Ik was met mijn gedachte altijd bij Barcelona en ben bereid om de resterende twee jaar van mijn contract te vechten. De club heeft zijn eigen belangen."

Naast Alba is ook Piqué veroordeeld tot een reserverol. Volgens Diario Sport is de kans groot dat de 35-jarige mandekker zijn tot medio 2024 lopende verbintenis niet uitdient. Barça zou het contract eenzijdig kunnen opzeggen als hij dit seizoen minder dan 35 procent van de wedstrijden speelt. Tot dusverre speelde Piqué alleen 45 minuten in het Champions League-duel met Viktoria Plzen (5-1).