Zivkovic zoekt naar doelpunt en vorm: 'In alle data staat hij bovenaan bij ons'

Zivkovic zoekt naar doelpunt en vorm: 'In alle data staat hij bovenaan bij ons'

10-09-2022 16:38
38

Richairo Zivkovic is nog zoekende naar zijn vorm bij FC Emmen, maar geniet het volle vertrouwen van coach Dick Lukkien. De aanvaller krijgt zaterdag tegen Excelsior een nieuwe kans om zijn eerste doelpunt voor de Drentse club te maken.

Hoewel Zivkovic nog niet al te gelukkig is bij Emmen, twijfelt Lukkien niet aan hem. "Richairo werkt keihard en geeft enorm veel energie aan de ploeg", zegt de trainer tegen Voetbal International. "Dat beeld is er niet van hem, hij heeft misschien een beetje een nonchalante uitstraling, maar die jongen is hartstikke eager. In alle data staat hij bovenaan bij ons: het aantal loopacties op hoge intensiteit, aantal totale kilometers, aantal loopacties in de diepte… de bereidheid is er."

"De potentie natuurlijk ook. Maar als je twee jaar lang niet elke zondag gespeeld hebt, heeft dat even tijd nodig. Aan mij en iedereen hier om het eruit te krijgen bij Richie", vervolgt Lukkien, die Zivkovic als assistent-trainer van FC Groningen tien jaar geleden zag doorbreken. "Je zou bijna vergeten dat hij nog maar 26 is. Hij heeft de honger nog en het neusje voor de goal zit er ook nog in."

De afstemming met zijn ploeggenoten kan nog wel beter. "Ze moeten op elkaar ingespeeld raken, dan geloof ik dat het goed gaat komen. Richairo is natuurlijk veel te goed om droog te blijven staan", aldus Lukkien.