De Jong, Lewandowski, Fati en Dembélé wijzen FC Barcelona de weg richting Bayern

10-09-2022 21:22
36

FC Barcelona gaat virtueel aan kop in de Primera Division na een 0-4 overwinning op Cádiz CF. De Catalanen kunnen zondag nog ingehaald worden door Real Madrid.

Barça-trainer Xavi had een basisplaats voor Memphis Depay en Frenkie de Jong, maar niet voor Robert Lewandowski. Vermoedelijk kreeg de Poolse spits rust vanwege het duel met Bayern München van aankomende dinsdag in de Champions League.

Echt spannend was de wedstrijd tussen Cádiz en Barcelona niet. In de eerste helft werden er nauwelijks kansen gecreërd, op een mogelijkheid van Raphinha na tien minuten spelen na. Cádiz hield de rijen gesloten en Barcelona had moeite om de muur te doorbreken. Een schot van Memphis (dat naast ging) was een van de spaarzame 'hoogtepunten' van de eerste helft.

In een tijdsbestek van tien minuten wist Barcelona de wedstrijd te beslissen. De Jong opende na 55 minuten spelen de score: de Nederlander rondde af na een dekkingsfout van Cádiz. De inmiddels ingevallen Lewandowski maakte er daarna 0-2 van. Dat bleek de genadeklap voor Cádiz.

In de slotfase lag de wedstrijd overigens lang stil vanwege een noodgeval op de tribune. Het werd na een vijftig minuten hervat, waarna Ousmane Dembélé en Ansu Fati de eindstand bepaalden op 0-4.

Barcelona gaat aan kop in Spanje, maar zou nog ingehaald kunnen worden door Real Madrid, dat zondag tegen Real Mallorca speelt.