VP's Elftal van de Week: swingend Ajax hofleverancier, drie matchwinners opgenomen

VP's Elftal van de Week: swingend Ajax hofleverancier, drie matchwinners opgenomen

12-09-2022 10:00 Laatste update: 10:27
70

De zesde speelronde van de Eredivisie zit erop, wat betekent dat het traditiegetrouw tijd is voor VP's Elftal van de Week. Het tegen sc Heerenveen swingende Ajax is hofleverancier, terwijl ook PSVFeyenoord, AZ, Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles, FC Groningen en NEC vertegenwoordigd zijn.

Ivor Pandur (Fortuna Sittard)
Fortuna Sittard kreeg in extremis de deksel op de neus tegen NEC (1-1). Pandur behoedde zijn ploeg ver daarvoor al een aantal keer voor de gelijkmaker. Het is voor een groot deel aan de Kroatische doelman te danken dat de Limburgers niet puntloos huiswaarts keerden.

Jurriën Timber (Ajax)
Zo solide, zo belangrijk voor Ajax. De wedstrijd speelde zich weliswaar voor een groot deel op de helft van Heerenveen af, Timber won negen van zijn tien persoonlijke duels met Sydney van Hooijdonk en Alex Timossi Andersson.

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
De eerste drie punten voor Go Ahead Eagles zijn een feit. De zege op FC Volendam (3-2) komt voor een groot deel op het conto van Kuipers, die twee keer het snelst reageerde na een hoekschop en voor zijn eerste twee Eredivisie-treffers tekende.

Marcos López (Feyenoord)
Bij zijn Feyenoord-debuut vertoonde López bij vlagen gelijkenissen met de vertrokken Tyrell Malacia. De Peruaan stond defensief zijn mannetje en bleek in aanvallend opzicht over een goede voorzet te beschikken. Hij lijkt een streepje voor te hebben op Fredrik Björkan, die vorige week tegen Go Ahead Eagles niet kon overtuigen.

Tomas Suslov (FC Groningen)
Veel wat Suslov zondagmiddag tegen SC Cambuur deed, lukte. De Slowaak kroonde zich tot matchwinner door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

Oussama Tannane (NEC)
Het was dit weekend weer ouderwets genieten van Tannane. De spelmaker trok het spel naar zich toe en bereidde zeven kansen voor tegen Fortuna. Het enige wat de middenvelder niet lukte, was zijn ploeg aan de winst helpen.

Tijjani Reijnders (AZ)
AZ en FC Twente maakten er een weinig vermakelijk duel van. Reijnders was zondagmiddag een lichtpuntje. De middenvelder bewijst bijna wekelijks waarom Pascal Jansen niet om hem heen kan.

Javairô Dilrosun (Feyenoord)
Arne Slot kon geen beroep doen op een echte aanvallende middenvelder tegen Sparta Rotterdam. Dilrosun, van nature een buitenspeler, werd op tien geposteerd en beschaamde dat vertrouwen van zijn trainer niet. Hij bracht de voorhoede in stelling, verdedigde tot in de eigen zestien mee, gaf een assist en pikte zijn doelpunt mee.

Dusan Tadic (Ajax)
"Als je niet goed speelt ben je oud, speel je wel goed, dan ben je jong. Je moet in jezelf geloven en alles voor je ploeg doen", zei Tadic na het duel met Heerenveen. De Ajacied rekende tegen de Friezen voorlopig af met zijn criticasters. Bij drie van de vijf doelpunten was hij aangever.

Mohammed Kudus (Ajax)
Tegen Rangers FC kwam het als een verrassing, maar Kudus lijkt zich na twee wedstrijden in de spits als een vis in het water te voelen in zijn nieuwe rol. De Ghanees maakte twee goals en wist zich telkens de onttrekken van de Heerenveen-defensie.

Cody Gakpo
Met iets meer fortuin had Gakpo tegen RKC een hattrick kunnen bijschrijven. De PSV'er raakte de lat en de paal en loste in totaal zes schoten. Dat hij diep in de blessuretijd ondanks de tirade van Etienne Vaessen kalm kon blijven van elf meter, laat zien dat het met zijn mindset wel goed zit.