Sparta kansloos in De Kuip: 'Feyenoord maakt betere indruk dan Ajax en AZ'

12 september 2022 om 07:55

Jonathan De Guzman is onder de indruk van Feyenoord. Met Sparta had de routinier zondagavond weinig in te brengen tegen zijn oude club (3-0).

De Guzman had zich meer voorgesteld van zijn terugkeer in De Kuip. "Natuurlijk hadden we vorige week zaterdag gewonnen en dan kom je hier met een goed gevoel. We waren allemaal positief. Maar na vijf minuten wordt het heel zwaar", zegt de middenvelder op het persmoment na afloop, geciteerd door Voetbal International.

"Feyenoord was veel beter. Ze waren de hele wedstrijd door sterker en agressiever. Het was een zware avond voor ons. Vooral tactisch was Feyenoord veel beter. We hadden op alle fronten geen antwoord", aldus De Guzman, die met Sparta ook al tegen Ajax en AZ speelde in de Eredivisie. Zijn oude club komt het beste uit die vergelijking. "Feyenoord maakte de beste indruk. Het zegt helemaal niets. Maar vandaag was Feyenoord veel beter, we hadden niets te vertellen. Tegen AZ en Ajax waren we tot het einde in de wedstrijd. Vandaag niet."

De Guzman denkt dat Arne Slot een groot aandeel heeft in het succes van Feyenoord. "Het heeft veel te maken met de trainer. Hij doet het heel goed. Dat is een heel groot verschil met voorheen, met meer pressie voorin, meer druk naar voren en mooi voetbal. Dat zie je vandaag ook."