Van Bommel vestigt Antwerp-record: 'Jullie weten dat ik dit eerder meemaakte...'

Van Bommel vestigt Antwerp-record: 'Jullie weten dat ik dit eerder meemaakte...'

12-09-2022 13:03
55

Mark van Bommel beleeft een perfect start als trainer van Royal Antwerp FC. The Great Old won zondag met 0-2 bij hekkensluiter Cercle Brugge, waardoor de voorsprong op naaste belager Club Brugge nu al vijf punten bedraagt. Toch loopt de Nederlander nog niet de polonaise.

Met acht overwinningen in de eerste acht Jupiler Pro League-duels beleeft Antwerp de beste start in ruim negentig jaar tijd. "Dit is uitzonderlijk. Dat het oude record uit 1930-1931 komt, zegt genoeg. Wie weet moeten we hier opnieuw langer dan 90 jaar op wachten", zegt Van Bommel in Het Nieuwsblad.

Toch waakt Van Bommel voor al te veel euforie. In het seizoen 2018/2019 boekte hij met PSV liefst dertien Eredivisie-zeges op rij, maar daarna kwam de klad erin en werd Ajax alsnog kampioen. "Zo'n start is geen garantie, hè", benadrukt de coach dan ook. "Ik maakte het al eerder mee. Als je terugkijkt naar mijn verleden zullen jullie dat wel weten. We gaan nu dus niet zweven, dat zit niet in dit team. We zullen nog situaties meemaken waarin we zullen verliezen. Dan moeten we op hetzelfde pad en met dezelfde speelwijze doorgaan als waar we begonnen zijn. Dat vertrouwen moeten we hebben."

Antwerp dankte de zege zondag onder meer aan Vincent Janssen, die al na zes minuten scoorde op aangeven van Jurgen Ekkelenkamp. Voor de Nederlandse spits was het zijn vijfde treffer in vier wedstrijden.