Streuer baalt: 'Het is toch ongelooflijk dat zo'n jongen bij Twente is weggegaan'

Streuer baalt: 'Het is toch ongelooflijk dat zo'n jongen bij Twente is weggegaan'

13-09-2022 10:22
54

Tijjani Reijnders was zondag de uitblinker bij het competitieduel tussen AZ en FC Twente (1-1), tot ergernis van Rob Boudrie. De hoofd voetbalzaken van Twente had de middenvelder jaren geleden onder zijn hoede in Enschede.

Reijnders (24) is volgens Boudrie 'één van de betere talenten' waarmee hij werkte, maar de middenvelder werd door andere toenmalige jeugdtrainers bij Twente te klein bevonden. "Ze hebben hem in de B-jeugd min of meer naar de uitgang geduwd", zegt Boudrie tegen TC/Tubantia.

"Mijn ergernis is dat men vaak vindt dat talenten nu moeten presteren en renderen. Maar ze moeten straks presteren. En bij de een gebeurt dat later dan bij de ander", weet Boudrie. "Daarom is geduld noodzakelijk."

Jan Streuer, technisch directeur van Twente, probeerde Reijnders deze zomer terug te halen naar Enschede. "Het is toch ongelooflijk dat een jongen als Tijjani bij ons is weggegaan", sombert hij. Boudrie noemt het 'doodzonde' dat Reijnders geen speler van Twente is. "Ik denk dat dit ons nu niet meer zal gebeuren."