Indrukwekkend Club Brugge dendert over Porto heen, Leverkusen verslaat Atlético

13-09-2022 23:00 Laatste update: 23:08
42

Club Brugge heeft dinsdagavond op indrukwekkende wijze afgerekend met FC Porto. In Portugal waren de Belgen met liefst 0-4 te sterk. Bayer Leverkusen sloeg in de slotfase tweemaal toe tegen Atlético Madrid en Eintracht Frankfürt rekende in Frankrijk af met Olympique Marseille.

Porto - Club Brugge
De Belgen hebben hun CL-campagne een uitstekend vervolg gegeven. Waar vorige week al Leverkusen werd verslagen, werd dinsdag ook Porto opzij geschoven. De ploeg van trainer Carl Hoefkens, die een basisplaats over had voor de Nederlander Bjorn Meijer, kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong door een benutte penalty van Ferran Jutglà.

Kort na rust sloeg de nummer drie van België nog tweemaal toe. Eerst via Kamal Sowah en vervolgens via Andreas Skov Olsen. In de absolute slotfase maakte Antonio Nusa de afstraffing voor Porto nog pijnlijker door de 0-4 voor zijn rekening te nemen. Door de knappe overwinning staat Brugge nu op zes punten uit twee duels. Daarmee is het koploper in groep B.

Bayer Leverkusen - Atlético Madrid
Leverkusen heeft dinsdagavond met 1-0 gewonnen van de Atlético. De nummer zeventien van Duitsland, dat begon zonder Nederlander Jeremie Frimpong in de basis, had daar over de hele negentig minuten het meeste recht op. Diego Simeone, die voorin koos voor João Félix en Álvaro Morata, zag doelman Jan Oblak een aantal keer redding brengen. De Argentijnse oefenmeester wisselde de tweede helft met onder anderen Antoine Griezmann en Yannick Carrasco nog wel aanvallend, maar zijn wissels wierpen geen vruchten af. In de 87e minuut sloeg Leverkusen via Robert Andrich toe. Slechts drie minuten later deelde Moussa Diaby de genadeklap uit. Waar het in de Bundesliga dramatisch verloopt, staat de ploeg van Gerardo Seoane in de Champions League na dinsdag 'gewoon' op een tweede plek in groep B.

Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt
Het CL-avontuur van Marseille is vooralsnog teleurstellend. De Fransen verloren vorige week al met 2-0 van Tottenham Hotspur en moesten ook dinsdag het onderspit delven. In eigen huis was Eintracht Frankfürt, met onder anderen Mario Götze in de basis, met 0-1 te sterk. Jesper Lindstrom zorgde kort voor rust voor de enige treffer. Door de nederlaag staat Marseille nu eenzaam onderaan in groep D.