Grappende Timber eist credits op: 'Daarom is Jur zo goed in één-tegen-één'

Grappende Timber eist credits op: 'Daarom is Jur zo goed in één-tegen-één'

14 september - 12:55 Laatste update: 13:15
34

Quinten Timber vertelt dat de aanwezigheid van Arne Slot een belangrijke rol speelde in zijn keuze voor Feyenoord. Bovendien voelde het voor de 21-jarige middenvelder als thuiskomen, nadat hij al in de jeugd van de Rotterdammers speelde.

"Ik heb hier vroeger zes jaar lang bijna dagelijks rondgelopen. Toen we hierheen reden voor mijn contractondertekening, kwamen er herinneringen boven. Aan hoe ik als jong jongetje in het busje hierheen reed. Maar ook aan de Europese wedstrijden die ik hier heb gezien. De Kuip schudde letterlijk op zulke avonden", zegt Timber in het Feyenoord Magazine

"Vorig jaar speelde ik hier met FC Utrecht. Dat voelde wel gek", vervolgt de speler van Jong Oranje. "Maar ik dacht ook: dit zijn dé wedstrijden. Dat ik er nu in een Feyenoord-shirt speel, is helemaal prachtig. De jeugdtrainers vroegen letterlijk: wie wil er ooit tussen die lichtmasten spelen? Dat het nu zover is, vind ik heel bijzonder. Weliswaar met een omweg, maar dat maakt niet uit. Wat ik al zei: iedereen bewandelt zijn eigen pad."

Timber stelt dat uiteindelijk Slot de doorslag gaf in zijn keuze voor Feyenoord. "Vooral de speelwijze en de visie van de trainer. Het aanvallende en verzorgde voetbal, met veel druk op de bal en dynamiek op het middenveld – dat spreekt me aan. En het past ook bij mij. Daarnaast wist ik dat ik bij een warme club terechtkwam. Het contact met de jeugdtrainers en andere mensen binnen de club is altijd goed geweest, ook na mijn overstap naar Ajax."

In de jeugd van Feyenoord stond hij nog vaak centraal achterin, samen met tweelingbroer Jurriën. "Waarbij ik een stuk avontuurlijker was. Dan ging ik naar voren en liet ik Jur alleen achter. Misschien dat hij daarom nu zo goed is in één-tegen-éénsituaties, haha. Dat avontuurlijke zit nog steeds in mijn spel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie