Klopp valt Chelsea-eigenaar frontaal aan: Dit heeft hij toch niet echt gezegd?

Klopp valt Chelsea-eigenaar frontaal aan: "Dit heeft hij toch niet echt gezegd?"

14-09-2022 14:37 Laatste update: 15:01
46

Een proefballonnetje van Chelsea-eigenaar Todd Boehly kan op weinig sympathie rekenen van Jürgen Klopp. De manager van Liverpool maakt korte metten met de plannen voor een 'All-Star Game' tussen de beste voetballers van Noord- en Zuid-Engeland.

Boehly, een Amerikaanse zakenman en investeerder, nam dit jaar Chelsea over van Roman Abramovich. Op een conferentie in de Verenigde Staten, eerder deze week, pleitte hij voor een jaarlijkse wedstrijd tussen de beste spelers van de Premier League, volgens goed Amerikaans gebruik.

"Dit jaar heeft de MLB (Noord-Amerika's honkbalcompetitie, red.) ook zo'n wedstrijd gespeeld en dit heeft de clubs op een maandag en een dinsdag 200 miljoen dollar opgeleverd. Je kan in Engeland ook een dergelijke wedstrijd spelen tussen de all-stars uit het noorden en uit het zuiden om zo de inkomsten te verhogen."

Klopp sloeg steil achterover toen hij Boehly's plannen hoorde. "Oh great… Nou, als hij daar een datum weet te vinden, kan hij me bellen", aldus de verbijsterde Liverpool-manager op cynische toon. "In de grote sporten in Amerika hebben ze vier maanden pauze. Daar zijn ze blij als ze een beetje kunnen sporten. In het voetbal is dat heel anders."

Klopp vervolgde: "Wil hij ook de Harlem Globetrotters meenemen en hen tegen een voetbalteam laten spelen? Manchester United-, Liverpool- én Everton-spelers met elkaar in één team? Noord tegen Zuid? En dan de Londense guys, Arsenal, Tottenham samen in één team? Super... Dit heeft hij toch niet echt gezegd?"

Ook Gary Neville is mordicus tegen de plannen van Boehly: