Fortuna haalt ervaren Spanjaard met bijna 180 La Liga-duels transfervrij binnen

Fortuna haalt ervaren Spanjaard met bijna 180 La Liga-duels transfervrij binnen

14-09-2022 20:58 Laatste update: 21:02
47

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de 32-jarige Spanjaard Ximo Navarro. De multi-inzetbare verdediger was clubloos sinds zijn vertrek bij Deportivo Alavés eerder deze zomer en kan zodoende na de transferperiode nog aansluiten bij de selectie van Julio Velázquez, die vorig seizoen nog acht wedstrijden aan het roer stond bij Alavés.

Navarro speelde sinds 2018 voor Alavés en kwam het voorbije seizoen tot achttien La Liga-wedstrijden. Gedurende zijn hele carrière speelde hij bijna 180 duels in de hoogste Spaanse competitie. De verdediger speelde in het verleden ook bij Real Mallorca, Recreativo Huelva, FC Córdoba, UD Almería en Las Palmas, waardoor het avontuur bij Fortuna zijn eerste in het buitenland wordt. Navarro tekent tot het einde van dit seizoen in Sittard, met een optie voor nog een seizoen.

Sjoerd Ars, technisch manager bij Fortuna, is blij om Navarro aan de selectie toe te voegen. "We waren na het vertrek van Mickaël Tirpan nog opzoek naar een defensieve versterking, bij voorkeur een die op meerdere posities uit de voeten kan. Die hebben we gevonden in de persoon van Ximo", reageert hij op de clubsite. "Daarnaast voegen we met hem een ervaren kracht toe, die weet wat er wordt gevraagd in de speelstijl van onze nieuwe trainer."