Van der Vaart ziet teleurgestelde Ziyech: 'Heeft het niet naar zijn zin denk ik'

Van der Vaart ziet teleurgestelde Ziyech: 'Heeft het niet naar zijn zin denk ik'

14-09-2022 23:59 Laatste update: 15-09-2022 00:51
62

Chelsea speelde woensdagavond in de Champions League met 1-1 gelijk tegen RB Salzburg. Nieuwe manager Graham Potter liet Hakim Ziyech nog invallen, maar de middenvelder begon wederom als wisselspeler. Volgens Rafael van der Vaart is het voor Ziyech beter als de spelmaker zijn geluk wellicht ergens anders gaat zoeken.

"Hij gaf nog een lange voorzet die een beetje gevaarlijk werd", vertelt Van der Vaart over de wedstrijd van Ziyech bij Ziggo Sport. "Hij was natuurlijk nooit echt een lachebekkie, alleen nu zie je wel aan alles dat hij het niet zo naar zijn zin heeft denk ik. Ik hoop dat hij snel naar een club gaat waar hij gewoon alles kan spelen. Dan is hij nog steeds in mijn ogen de allerbeste." Ziyech veroverde in zijn tijd bij Chelsea nog geen onbetwiste basisplaats.

Van der Vaart vindt wel dat Chelsea beter had moeten halen, toen ze de middenvelder ophaalden bij Ajax. "Ziyech is een jongen die je, wanneer je hem haalt, altijd moet opstellen. Als je spelers haalt, dan koop je ze niet alleen om hun voetballende kwaliteiten, maar ook om hoe iemand is. Dan kan je wel zeggen dat Chelsea zo veel goede spelers heeft, maar dit soort jongens vinden het écht niet leuk om op de bank te zitten."

Over Chelsea is Van der Vaart sowieso niet te spreken. Volgens de oud-middenvelder moet Potter een hoop veranderen bij de club. "Ik vind Chelsea wel erg zwakjes hoor. Daar is echt nog wel wat werk aan de winkel."