AZ-opponent Vaduz leeft voetbalsprookje: 'Vanochtend papierwerk, morgen basis'

AZ-opponent Vaduz leeft voetbalsprookje: 'Vanochtend papierwerk, morgen basis'

15-09-2022 14:31 Laatste update: 15:15
38

Liechtenstein levert voor het eerst een deelnemer af aan een Europese groepsfase van een voetbaltoernooi. FC Vaduz treft donderdagavond AZ in eigen huis en de thuisploeg moet schakelen om aan alle voorwaarden van de UEFA te kunnen voldoen.

Vaduz wint vrijwel ieder jaar de nationale beker, waardoor het mag deelnemen aan de Europese voorrondes. De groepsfase halen lukte, tot dit jaar, nog nooit. Er komt heel veel af op Vaduz. Perschef Manuel Kalberer is woensdag zelfs naar huis gestuurd door zijn collega's. Hij was overwerkt. "Onze organisatie is heel klein", reageert Kalberers opvolger Ramon Gartmann tegen Voetbal International. "Op kantoor werken we met negen mensen, van wie een aantal in deeltijd."

De organisatie is zo klein, dat sommigen een dubbelfunctie vervullen. Rechtsbuiten Nicolas Hasler (zie foto) werkt doordeweeks achter de schermen bij Vaduz. "Hij helpt mee op alle afdelingen. Vanochtend heeft hij nog wat papierwerk in orde gebracht. Morgenavond staat hij in de basis. We hebben hem gezegd dat hij overdag maar thuis moet blijven", lacht Gartmann, die zich geen zorgen hoefde te maken over de persconferentie. 

Die was namelijk geschrapt. "Het had geen zin. Morgen vieren we een nationale feestdag. Dan komen onze twee kranten toch niet uit."