Drenthe openhartig over foute keuzes: 'Ik dacht dat ik God was'

Drenthe openhartig over foute keuzes: 'Ik dacht dat ik God was'

15-09-2022 17:47
63

Royston Drenthe erkent dat hij in het verleden foute keuzes heeft gemaakt. De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid tekende eind augustus een contract bij Racing Mérida, een club in de onderste regionen van het Spaanse profvoetbal.

Drenthe verruilde Feyenoord in 2007 voor Real Madrid. Het toenmalige talent werd een grote toekomst voorspeld, maar de linkervleugelverdediger bleef maar kort aan de top. In gesprek met AS legt hij uit hoe dat kan. "Ik was twintig jaar oud en aan de top van mijn carrière. Het was mijn droom om de kleedkamer van Real Madrid binnen te lopen, dat vergeet ik nooit meer", begint hij.

"Maar je hebt een leven als voetballer en een leven als mens. Dat kun je tot een bepaald punt mengen, maar ik zag niet in dat ik meteen mijn levensstijl moest aanpassen. Nu ben ik me ervan bewust dat ik niet het goede deed, dat ik fouten heb gemaakt", biecht hij op. "Ik was niet klaar om een prof te zijn. Ik dacht dat ik God was, hield van een feestje en dat kun je niet combineren met voetbal."