Jansen (AZ) schrok na Odgaard-moment richting Ajax: 'Hartslag ging wel sneller'

Jansen (AZ) schrok na Odgaard-moment richting Ajax: 'Hartslag ging wel sneller'

15-09-2022 22:18 Laatste update: 22:26
82

Pascal Jansen denkt dat AZ-opponent FC Vaduz door veel mensen onderschat wordt. De Alkmaarders wonnen donderdagavond met pijn en moeite van de ploeg die actief is op het tweede niveau in Zwitserland.

AZ won door late goals uiteindelijk met 4-1, maar het kon ook heel anders aflopen. "We troffen vandaag een tegenstander die misschien wel beter is dan veel mensen dachten", stelt Jansen bij ESPN. "Maar goed, als je kijkt naar de ruimtes die we weggaven in met name de eerste helft, dan geef je de tegenstander ook veel gelegenheid om mee te voetballen."

Jansen kan tactisch dus wel uitleggen waarom AZ het lastig had tegen Vaduz, maar waarom die ploeg zo verrassend goed is weet de coach ook niet helemaal. "Dat zei ik voor de wedstrijd ook al: daar konden we onze vinger niet op leggen. Wat we wel weten is dat ze in aanloop naar de groepsfase serieuze tegenstanders hebben uitgeschakeld. Dat deden ze op dezelfde manier als vandaag. Ons spel moet dan zuiverder zijn om daar minder last van te hebben."

Toen Jens Odgaard naar zijn hamstring greep, schrok Jansen wel even. AZ zit namelijk niet breed in zijn aanvallers. "Het is gelukkig niet serieus. Ik had toen ook even een momentje dat mijn hartslag wat vlotter ging. Hij kreeg bij het aanzetten even licht kramp, we hadden toen meteen contact dat het meeviel."

Tot slot laat de AZ-trainer zich kort uit over het treffen met Ajax, dat zondag gepland staat. "We zullen tegen Ajax in ieder geval ons eigen niveau moeten halen om goed partij te kunnen bieden. Maar daar heb ik geen moment twijfel over."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie