Jong Oranje telt vier debutanten, Van de Looi vangt Brobbey en Gravenberch op

Jong Oranje telt vier debutanten, Van de Looi vangt Brobbey en Gravenberch op

16-09-2022 13:15
35

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft 23 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie voor de oefenduels met België en Roemenië. PSV'er Xavi Simons zit er voor het eerst bij. Dat geldt eveneens voor Bjorn Meijer (Club Brugge), Mees Hilgers (FC Twente) en Thijs Dallinga (Toulouse).

Simons laat zich tijdens de start van het Eredivisie-seizoen nadrukkelijk gelden. De spelmaker kwam in zes competitiewedstrijden al tot evenzoveel doelpunten en twee assists. De sterke seizoensstart van Dallinga in Frankrijk is Van de Looi ook niet onopgemerkt gebleven. De spits vond in zijn eerste zeven Ligue 1-duels twee keer het net.

Ryan Gravenberch, Jeremie Frimpong en Brian Brobbey zijn ook onderdeel van de 23-koppige selectie van Van de Looi. Het drietal overleefde de schifting van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal niet. Lutsharel Geertruida behoort ook tot de selectie. Dat is opvallend, aangezien de rechtsback de voorbije weken bij Feyenoord ontbreekt wegens de ziekte van Pfeiffer.

Jong Oranje speelt op 23 september in Het King Power At Den Dreef Stadion in Leuven tegen België. Net als het keurkorps van Van de Looi wisten ook de beloften van België zich te plaatsen voor het EK 2023 in Georgië en Roemenië. Vier dagen later treft Jong Oranje Roemenië in Cluj.