Bijlow-nieuws 'ontzettend jammer': 'Het is een teleurstelling, dat is helder'

16 september 2022 om 14:41

Arne Slot heeft gereageerd op het ontbreken van Justin Bijlow in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Louis van Gaal laat de Feyenoord-doelman thuis en doet een beroep op Remko Pasveer, Jasper Cillessen, Andries Noppert en Mark Flekken.

Wanneer Bijlow er wel bij zou zitten, was hij de enige Feyenoorder geweest. "Het is een teleurstelling dat er geen Feyenoorder bij zit, dat is helder", zegt Slot vrijdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen PSV. "Ik vind het voor Justin ook ontzettend jammer, dat spreekt voor zich, denk ik. Maar goed, ik ben niet verantwoordelijk voor het selectiebeleid van het Nederlands elftal. Ik kan alleen aangeven hoe ik dit seizoen naar Justin gekeken heb."

Slot verklaart dat Bijlow een mindere voorbereiding achter de rug heeft, omdat Feyenoord noodgedwongen met middenvelders in de achterste linie moest spelen. "Maar daarna heb ik hem nog een aantal fantastische reddingen zien maken. Ik beoordeel Justin op basis van wat ik zie. Ik ben tevreden over hoe hij het de afgelopen acht wedstrijden gedaan heeft."

Bijlow kan op steun rekenen van Slot. "Zijn trainer bij Feyenoord is tevreden over hoe hij het doet. Dat is voor Justin denk ik relevant, maar ik denk ook dat hij heel graag zou zien dat de bondscoach hem zou selecteren. Blijkbaar kijkt die er anders naar. Maar die heeft ook andere keuzes dan ik. Voor mij is hij bij Feyenoord de absolute nummer één."