Technisch manager De Graafschap zegt sorry, Poldervaart: Ik schaam me kapot

Technisch manager De Graafschap zegt sorry, Poldervaart: "Ik schaam me kapot"

16-09-2022 23:15
73

De Graafschap draait dramatisch, maar trainer Adrie Poldervaart voelt desondanks nog het vertrouwen van de clubleiding. Technisch manager Peter Bijvelds bood na de verloren wedstrijd tegen Almere City zijn excuses aan aan de supporters. 

De Graafschap heeft na acht wedstrijden slechts één keer gewonnen en ging vrijdagavond weer met 1-2 onderuit. 'Ik bied als verantwoordelijke technisch manager onze supporters mijn verontschuldigingen aan voor onze slechte resultaten tot op heden', schrijft Bijvelds op Twitter.

"Dit is een ontzettende teleurstelling voor de ploeg, maar met name voor de mensen er omheen. Ik kan me goed voorstellen dat ze fluiten en boos zijn. Ik schaam me verrot als ik weer voor de supporters sta. Dat is gewoon een kutgevoel, klaar", zegt Poldervaart bij ESPN.

In Doetinchem waren er al witte zakdoekjes zichtbaar. "Zodra het niet loopt, ligt het altijd aan de trainer. We met zijn een x aantal trainers met veel ervaring, daar is het dik in orde. Kennelijk ligt de fout dan blijkbaar bij de hoofdtrainer. Als dat de opwlossing is... Ik ben geen klein kind. De afgelopen jaren is er al het nodige gebeurd. Als er allemaal trainers geweest zijn die niet capabel waren, het zij zo dan."

"Ik schaam me kapot. Ik heb een prima band met de supporters en heb een hoop werk gestopt in de verbinding. Dan is het klote dat je ze niets terug kunt geven in de vorm van een winstpartij, dat is het beste cement. Als we dat niet brengen, snap ik dat mensen teleurgesteld zijn. Dit speelt al langer, hè. Een jaar corona, niet promoveren na een voorsprong van zeven punten, het is misgegaan in de nacompetitie en nu een dramatische start. Groot gelijk dat die mensen teleurgesteld zijn."