Feyenoord-spits Danilo over Ajax-vergelijking: ‘Ik kan dat toch wel beoordelen'

Feyenoord-spits Danilo over Ajax-vergelijking: ‘Ik kan dat toch wel beoordelen'

17-09-2022 08:56
107

Danilo is bij Feyenoord in een spitsenstrijd verwikkeld met Santiago Gimenez. De 23-jarige Braziliaan kwam deze zomer juist over van Ajax, omdat hij in Amsterdam door de forse concurrentie niet aan de bak kwam.

"Haller deed het fantastisch", blikt Danilo terug in het Algemeen Dagblad. "Dan kom je niet aan bod. Dat was mentaal zwaar, zeker als je het eerder bij FC Twente wel hebt laten zien in de Eredivisie. Ik heb keihard gewerkt bij Ajax, ik heb er veel geleerd. Maar hier bij Feyenoord voel ik me weer echt een spits die naar wedstrijden kan toewerken. Ik doe alles om te presteren."

Wedden

Meer odds

Volgens Danilo wordt de ploeg van Arne Slot 'met de dag sterker'. "Tijdens de voorbereiding zei ik in een interview dat ik op het trainingsveld geen enkel niveauverschil zag met Ajax. Ik kan dat toch wel beoordelen, of niet? Maar dat was toen onder meer Senesi en Aursnes hier nog rondliepen", stelt de spits. "Er zijn echt heel goede spelers naar Feyenoord gekomen, maar het heeft dan logischerwijs weer wat tijd nodig om er opnieuw een sterk team van te maken."

Het viel op dat geen enkele speler van Feyenoord is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Danilo zou daar in de toekomst verandering in kunnen brengen. De spits heeft een Nederlandse vrouw en probeert de taal te leren. "Als ik Nederlands spreek en ik kan een paspoort aanvragen, dan zou ik voor Oranje kunnen spelen. Daar ben ik niet mee bezig, maar waarom niet? Al blijft voor elke Braziliaan dat gele shirt van de Seleção iets heiligs. Niemand zou daar ooit 'nee' tegen zeggen."