De Jong had toekomst bij PSV: 'Voor mij was het meteen einde verhaal geweest'

18 september om 08:18
Laatste update: 18 september om 11:22

Als het aan Marcel Brands lag, was John de Jong aangebleven als technisch directeur bij PSV. De algemeen directeur legt uit dat het de keuze van De Jong was om na 22 jaar op te stappen.

De Jong was in meerdere functies 22 jaar lang werknemer bij PSV. Hij keerde deze week terug van een korte vakantie en gaf te kennen te willen stoppen, omdat hij geen vertrouwen meer voelde vanuit de raad van commissarissen. "Ik had gistermorgen nog het idee dat ik hem misschien kon overhalen om te blijven, maar hij heeft mij verzocht om met de raad van commissarissen naar een oplossing te zoeken. Daarna is de zaak in de pers beland en is het in een stroomversnelling gekomen", zegt Brands op een besloten persmoment, opgetekend door het Eindhovens Dagblad

"We wilden dit eigenlijk over de wedstrijd tegen Feyenoord heen tillen en anders hadden we hier maandagochtend gezeten, maar dat is niet gebeurd." De steun vanuit de rvc ontbrak al langere tijd, erkent Brands. "Voor de rvc ging dit over een langere periode en ze zien geen verbetering. Wij hadden als directie het vertrouwen wel dat het beter zou gaan, zij hadden dat minder. Voor ons was het met John dus zeker niet einde verhaal."

"Het vertrouwen was opgezegd, maar hij had doorgekund. Als dat bij mij was gebeurd, was het natuurlijk anders geweest. Dan was het voor mij meteen einde verhaal. Uiteindelijk kon John niet leven met het feit dat er geen vertrouwen meer was." Brands maakt duidelijk dat de transferperiode geen rol heeft gespeeld in de vertrouwenscrisis. "De pijn zit dus niet in deze transferperiode en de laatste dagen waren hectisch. Het is moeilijk uit te leggen, dat begrijp ik."