Geïrriteerde Nagelsmann na vragen over Lewandowski: 'Hij ziet probleem niet'

18 september om 12:34

Bayern München leed zaterdag tegen FC Augsburg zijn eerste nederlaag in de Bundesliga dit seizoen, maar het was al de vierde keer op rij dat er punten werden gemorst. Daardoor is het crisis bij de kampioen, concluderen de Duitse media. Coach Julian Nagelsmann weet dat het beter moet.

Mergim Berisha maakte het enige doelpunt voor Augsburg, waardoor Bayern sinds 21 augustus niet wist te winnen in de Bundesliga. 'Twaalf punten uit zeven duels: Der Rekordmeister is in twaalf jaar niet zo slecht geweest. Destijds werd Borussia Dortmund kampioen', oordeelt BILD hard. Voor een ontslag van Nagelsmann is het echter veel te vroeg. 'Hij mag zich gelukkig prijzen dat het goed gaat in de Champions League. Daardoor hoeft hij zich nog geen zorgen te maken.'

Verder schrijven onder meer Sport1, ZDF en Westdeutsche Allgemeine Zeitung over een 'crisis' in de Allianz Arena. Veel aandacht gaat uit naar Sadio Mané, die opnieuw nauwelijks in het stuk voorkwam. "Ik heb het nu niet over individuele spelers, dat doe ik in de kleedkamer", reageert Nagelsmann tegenover Kicker.

Nagelsmann zat ook niet te wachten op vragen over Robert Lewandowski, die zaterdag weer twee keer scoorde voor FC Barcelona. Heeft Bayern behoefte aan een echte nummer negen? "Het maakt niet echt uit wat ik antwoord nu. Als ik nee zeg, dan staat er: 'Hij ziet het probleem niet'. Als ik ja zeg, dan schrijft iedereen: 'Hij mist Lewandowski'", aldus de geïrriteerde trainer.

Nagelsmann ziet wel dat Bayern zich snel moet herpakken. "Wat er moet veranderen? Veel." Daarbij sluit hij winteraankopen niet uit. "Ik zal erover nadenken en dan zal ik beslissen hoe we verder gaan. Tijdens de interlandperiode zal ik nadenken over mezelf, over de situatie, over alles..."