Scherpen is niet tevreden: 'Er zit veel meer in dan ik heb laten zien'

Scherpen is niet tevreden: 'Er zit veel meer in dan ik heb laten zien'

18-09-2022 12:52
47

Kjell Scherpen is niet helemaal tevreden over zijn start bij Vitesse. De 22-jarige doelman kreeg in vier duels al acht tegengoals en denkt dat hij veel beter kan. Zaterdag bleef hij met de Arnhemmers steken op een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1).

"Thuis moeten we gewoon winnen van Volendam. Helemaal met het aantal punten dat wij hebben, hadden we er wel drie nodig om de interlandbreak goed in te gaan", reageert Scherpen bij ESPN. Vitesse heeft nu vijf punten en won tot dusver alleen bij FC Groningen.

Scherpen moest tijdens de Airborne-wedstrijd in het Gelredome na 21 minuten vissen doordat Robert Mühren hem passeerde. "Hij kwam door, één-op-één vanaf de zijkant. Ik pakte de bal in eerste instantie, waarna hij ongelukkig via een teamgenoot binnenvalt in de rebound. Daardoor liepen we achter de feiten aan. Dat moet een keer ophouden", verzucht de van Brighton & Hove Albion gehuurde keeper.

Scherpen is nog niet tevreden, geeft hij toe. "Ik denk niet dat ik op mijn niveau ben begonnen. Ik miste de wedstrijd tegen Groningen, daarna heb ik het goed opgepakt tegen FC Utrecht. Dit was ook weer een stapje in de goede richting. Maar het kan altijd beter. Ik denk dat er veel meer in zit dan wat ik tot nu toe heb laten zien. Er is genoeg ruimte voor verbetering."

De keeper ziet wel al verbetering in het elftal van Vitesse. "Toen ik hier kwam, was nog niet alles op orde, de selectie ook niet echt. Sinds Groningen-uit, toen we wonnen, hebben we de ploeg een beetje bij elkaar en staat het redelijk. Maar we moeten natuurlijk veel meer punten hebben dan dit als Vitesse zijnde. Het is nog verre van goed. Zaterdag hadden we gewoon op 1-0 moeten komen. Nu moeten we het telkens goedmaken."