Arsenal herovert met jongste debutant ooit koppositie in Premier League

18 september om 15:08
Laatste update: 18 september om 15:35

Arsenal heeft de koppositie in de Premier League heroverd met een 3-0 zege op Brentford. De wedstrijd werd vooral memorabel door de invalbeurt van de piepjonge Ethan Nwaneri.

Nwaneri mocht kort voor tijd invallen van Arsenal-manager Mike Arteta en werd met zijn 15 jaar en 181 dagen de jongste debutant ooit in de Premier League. Het record stond op naam Harvey Elliott. De huidige middenvelder van Liverpool was net 16 toen hij debuteerde namens Fulham.

Voordat Nwaneri geschiedenis schreef, beleefde Arsenal een zorgeloze middag in het Emirates Stadium. De koppositie was een dag in handen van Manchester City, dat met 0-3 van Wolverhampton Wanderers won, maar The Gunners lieten zondagmiddag tegen Brentford andermaal zien een gooi te kunnen doen naar de eerste landstitel sinds 2004.

William Saliba, Gabriel Jesus en Fábio Vieira maakten de goals voor Arsenal, dat lange tijd niet in actie kwam door het overlijden van Queen Elizabeth en het niet doorgaan van het Europa League-duel met PSV. De invalbeurt van Nwaneri duurde enkele minuten.