Slot trekt 'hele vervelende conclusie' bij Feyenoord: 'Maar zeker stijgende lijn'

18 september om 21:44

Arne Slot vindt dat zijn ploeg een aantal belangrijke lessen uit de verloren topper tegen PSV kan halen. De trainer ziet dat Feyenoord veel dingen goed deed in het Philips Stadion, maar ook dat er dingen fout gingen.

Feyenoord verloor zondag met 4-3 van PSV. Na afloop van de topper vertelde Slot bij de NOS dat zijn ploeg goede dingen heeft laten zien. "Er zit absoluut een stijgende lijn in. Vandaag hebben wij in enorme weerstand op meerdere momenten goed gevoetbald. We hebben ook meerdere moeilijke momenten gehad. Daar gingen we veel beter mee om dan in Rome, we bleven namelijk knokken. Maar uiteindelijk verlies je met 4-3, dat is voor een topclub een heel vervelende conclusie."

Bij ESPN vertelt Slot meer over de dingen die niet goed gingen en over de lessen die Feyenoord daaruit kan trekken. "Het is heel goed voor de jongens om te merken dat ze in een topwedstrijd als deze, hele grote fases goed op de been kunnen blijven en voetballen. Het is nu nog de kunst om het heel snel te herkennen als de tegenstander iets anders gaat doen. En de allerbelangrijkste les van vandaag, denk ik: in topwedstrijden kun je het je niet veroorloven om twee corners tegen de krijgen."