Real overleeft ook stadsderby en houdt Barcelona nog altijd achter zich in Spanje

Real overleeft ook stadsderby en houdt Barcelona nog altijd achter zich in Spanje

18-09-2022 22:55
21

Ook na de Madrileense derby heerst Real Madrid nog steeds in Spanje. De Koninklijke had het niet makkelijk, maar won de stadsderby wel met 1-2 in het Wanda Metropolitano. Daardoor is Real ook na dit weekend nog de ongeslagen koploper van La Liga.

Vorig seizoen legde het dominante Real al beslag op de landstitel en Champions League-bokaal, dit seizoen won de ploeg van Carlo Ancelotti tot dusver al zijn wedstrijden. Atlético Madrid, dat een stuk minder goed begonnen is aan het seizoen, kwam ook al snel in de problemen tegen zijn stadsgenoot.

Na een dik half uur spelen stond het namelijk al 0-2 voor de bezoekers. Eerst maakte Rodrygo na een goede loopactie een goal, later was het Federico Valverde die uit de rebound ook scoorde. De spanning leek toen al snel uit de wedstrijd gezogen te worden, maar ineens kwam Atlético bovendrijven.

De ploeg van Diego Simeone toonde zich verrassend dominant en kwam tot verschillende goede kansen. Dat leverde ook nog een goals op, van verdediger en invaller Mario Hermoso. Daarna ging Atlético over tot een slotoffensief, maar daar kwam niks uit. Dat betekent dat Real met een overwinning terugreist naar de andere kant van Madrid.

De Spaanse kampioen beschikt nu na zes speelrondes nog over de maximale score in de competitie. Het gat met aartsrivaal en achtervolger FC Barcelona is echter maar twee punten, omdat de Catalanen ook veel duels winnen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s