Bosz na verlies tegen PSG: 'Hadden te veel ontzag voor die gasten'

19 september om 07:41
Laatste update: 19 september om 10:24

Peter Bosz wist zondagavond weer niet te winnen met Olympique Lyon in de Ligue 1. In eigen huis werd het 0-1 voor Paris Saint-Germain na een vroege goal van Lionel Messi. Volgens Bosz toonden Les Gones te veel ontzag voor de sterrenformatie uit Parijs.

"We hadden een moeilijke eerste helft", wordt Bosz geciteerd door Inside Gones. "We hebben te veel respect getoond voor de tegenstander. We waren te bang voor hun snelheid. Maar er waren ook goede dingen, want we hebben gewoon een goede spelersgroep. Alleen kwam dat er niet altijd even goed uit tegen zo’n tegenstander."

Dat Lyon aantrad in een 4-4-2 zorgde voor kritiek onder de achterban, maar volgens Bosz is het systeem niet zozeer van belang. "Het systeem dat we spelen interesseert met niet zoveel. Het hangt van de spelers af die starten. Als je met Alexandre Lacazette en Moussa Dembélé speelt, dan kun je in een 4-4-2 starten. Maar dan moet je wel je andere spelers zo zorgvuldig kiezen, dat je niet wordt overlopen op het middenveld."

Lyon begon met de nodige ambities aan het seizoen, maar kampt nu met een flinke vormdip. De laatste drie wedstrijden in de competitie gingen verloren en Bosz lijkt te aansluiting met de top-drie te zijn verloren. Naar verluidt zou de Nederlander een ultimatum hebben gekregen van de clubleiding. Als aankomende wedstrijd tegen RC Lens niet wordt gewonnen, dan is de kans groot dat de dagen van Bosz in Lyon erop zitten.