VP's Elftal van de Week: zeven Super Sunday-spelers, PSV en AZ spannen kroon

VP's Elftal van de Week: zeven Super Sunday-spelers, PSV en AZ spannen kroon

19-09-2022 10:00 Laatste update: 10:33
80

AZ en PSV zijn na hun overwinningen tijdens Super Sunday de hofleveranciers in VP's Elftal van de Week. Beide clubs leveren drie spelers. Ook Feyenoord, NEC, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles zijn van de partij.

Jasper Cillessen (NEC)
Zijn opvallende keuze om terug te keren naar Nijmegen pakt tot nu toe uitstekend uit. Cillessen keept uitstekend, oogt gelukkig en komt langzamerhand in WK-vorm.

Wedden

Meer odds

Jarrad Branthwaite (PSV)
Ruud van Nistelrooij verraste met een basisplek voor Branthwaite en kreeg het vertrouwen terugbetaald. De Britse verdediger scoorde met een subtiele voetbeweging en dient zich aan als serieuze optie.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Het klinkt gek als je vier goals om de oren krijgt, maar Hancko was weer één van de beste spelers op het veld, iets wat sinds zijn komst elke week het geval is. Ook haalde hij een bal voor de lijn weg.

Milos Kerkez (AZ)
Eén van de opvallendste spelers in de eerste acte van de Eredivisie is Kerkez. De achttienjarige linksback maakte indruk tegen Ajax en heeft de potentie om beter te worden dan voorganger Owen Wijndal.

Iliass Bel Hassani (RKC Waalwijk)
Dat hij nog steeds een begenadigd voetballer is, bewees Bel Hassani zaterdagavond tegen SC Cambuur (5-1). In de slotfase bekroonde hij zijn geweldige optreden met een doelpunt.

Ibrahim Sangaré (PSV)
De pluspunten van Sangaré zijn zó groot, dat niemand het meer heeft over de minpunten. En die minpunten worden ook steeds minder duidelijk. De Ivoriaanse middenvelder heerste op het middenveld en was overal.

Mees de Wit (AZ)
De linkerkant van AZ bracht Ajax in de war en dat kwam mede door De Wit, die verrassend mocht starten. Nota bene tegen de club die hem opleidde, maakte hij zijn eerste competitiegoal in Alkmaar.

Jens Odgaard (AZ)
Een van de duurste aankopen in de AZ-historie maakt zijn prijskaartje waar, ook tegen Ajax. De manier waarop hij de bal meenam voor zijn winnende goal, verraadt veel klasse.

Oliver Edvardsen (Go Ahead Eagles)
Het is misschien nog niet zo opgevallen bij het grote publiek, maar Go Ahead-nieuwkomer Edvardsen maakte zondag tegen FC Emmen alweer zijn derde en vierde doelpunt van het seizoen. De Noor vierde het met een reeks salto's.

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)
Het was een rumoerige week voor Kramer, die zich niet monddood heeft laten maken door zijn bestrafte uitspraken na de zure nederlaag tegen PSV. Met twee goals wees hij RKC de weg tegen Cambuur.

Cody Gakpo (PSV)
Het rendement van Gakpo is ongekend: tegen Feyenoord was de aanvoerder goed voor drie assists en een goal. De aanvaller is en blijft de grote man in Eindhoven.