Volendam op 5 punten in strijd om lijfsbehoud: 'Genoeg van die heen-en-weer boot'

Volendam op 5 punten in strijd om lijfsbehoud: 'Genoeg van die heen-en-weer boot'

19-09-2022 08:28
19

Arnold Mühren heeft er vertrouwen in dat FC Volendam dit jaar in de Eredivisie blijft. Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Volgens de oom van de huidige FC Volendam-spits Robert Mühren is er nog geen reden tot twijfelen.

"Ik denk dat ze erin blijven", vertelt een optimistische Mühren. "Die heen-en-weer boot hebben nu wel genoeg gezien. Als je die ploegen, pakweg de onderste zes, allemaal nagaat dan zijn ploegen als Cambuur, Go Ahead Eagles en FC Emmen toch niet beter dan FC Volendam. Het is vooral zaak dat je tegen die teams de punten gaat pakken. Te beginnen met Fortuna Sittard volgende week."

De neef van Arnold, Robert Mühren scoorde in de wedstrijd van zaterdag tegen Vitesse voor de tweede keer op rij. Volgens zijn oom moet de spits ook rustig blijven, dan gaan de goals vanzelf komen. "De ballen die vorig jaar binnenvielen, gingen nu tegen de lat of werden gepakt door de keeper. Dat soort dingen moeten niet in je hoofd gaan zitten. Maar zo zit hij ook niet in elkaar hoor."

Als echte Volendammer ziet de oud-voetballer al jaren niet meer een echte Volendamse selectie bij de club. Alhoewel er nu met Henk Veerman en Mühren wel weer bloed uit het vissersdorp in de selectie zit. "Al tijden spelen er amper Volendammers in het team. Elf Volendammers in het team is tegenwoordig ook onmogelijk. Hoeveel Rotterdammers spelen er nog bij Feyenoord en hoeveel Friezen zitten er nog bij Heerenveen tegenwoordig?"