De Mos ziet uitblinker bij PSV: 'Die mag je er nooit meer uithalen'

19 september om 14:29
Laatste update: 19 september om 16:03

Aad de Mos vindt niet dat alleen John de Jong, maar ook het scoutingsapparaat bij PSV in de spiegel moet kijken en wijst daarbij naar Ajax. Hoewel de voormalig trainer van mening is dat PSV geen opleidingsclub is, spreekt hij vol lof over Everton-huurling Jarrad Branthwaite.

PSV won zondagmiddag met 4-3 van Feyenoord. De Mos zag Branthwaite, die voor de 1-1 zorgde, uitblinken. "Hij speelde een geweldige wedstrijd. Je mag hem er nooit meer uithalen", zegt hij in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Die jongen is positioneel erg sterk. Door die jongen krijgt PSV vertrouwen in de verdediging."

Behalve op het veld, gebeurde er naast het veld ook voldoende bij PSV afgelopen week. De Mos begrijpt dat de Eindhovenaren en De Jong uit elkaar zijn, maar benadrukt dat de schuld niet alleen bij de voormalig td ligt. "Timo Baumgartl kwam voor twaalf miljoen. Antony kwam ook voor twaalf miljoen naar Ajax. De internationale scouting moet een keer nadenken, of ze het wel goed genoeg doen voor de internationale top."

"Als je Ajax voorbij wil, moet je kwaliteit halen en geen kwantiteit", vervolgt De Mos, die stelt dat PSV af moet van het halen van huurlingen. "PSV is geen kuuroord, het is hier geen opleidingselftal. Er moeten spelers gehaald worden, van wie gedacht wordt dat ze over een aantal jaar vijftig à zestig miljoen euro waard zijn."