Van Gaal reageert op de kritiek: 'Bijlow heeft niet geleverd op juiste moment'

Van Gaal reageert op de kritiek: 'Bijlow heeft niet geleverd op juiste moment'

19 september - 16:42 Laatste update: 17:31
0

Louis van Gaal heeft de WK-deur voor Justin Bijlow nog niet gesloten. De doelman van Feyenoord is niet opgeroepen voor de aankomende interlandperiode en reageerde ietwat verrast. 

"Ik ben verbaasd over elke commotie. Ik denk niet dat jouw publiek kijkt, zoals wij kijken", zegt Van Gaal op de persconferentie tegen een verslaggever van de NOS. "Hij heeft niet geleverd op het juiste moment. Dan word je gepasseerd door een ander. Wij hebben zestig spelers gevolgd in de agelopen maanden."

Of Bijlow kansloos is voor het WK? "Dat is de vraag. Hij verkeert niet in zijn grootste vorm. Dat is jammer, maar daar gaat het om. Wij willen ook de andere keepers zien. Hij heeft nog altijd kans om op het WK te spelen."

"Bijlow komt ook nog deze week, omdat we de keepers ook nog willen zien in de testen die wij wetenschappelijk hebben vastgesteld, die kunnen leiden tot het stoppen van meer penalty's", zegt Van Gaal. 

De selectie van Van Gaal telt 25 man. Er mag dus nog iemand mee naar het WK, dat zou zomaar een vierde keeper kunnen zijn. "Er móet misschien een vierde keeper zijn. Dat moeten wij nog onderzoeken, de FIFA is daar wat onduidelijk in. Ik wil altijd vier keepers meenemen. Keepers zijn een speciaal volk, die kan je niet zomaar vervangen. Spelers kan je nog vervangen door iemand die normaal op een andere positie speelt. Als we de kans krijgen om meerdere spelers te selecteren, kies ik graag voor een extra keeper."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!