'Een bod van vijftig miljoen op Sangaré laten lopen, vind ik gewelddadig'

'Een bod van vijftig miljoen op Sangaré laten lopen, vind ik gewelddadig'

19-09-2022 20:48
110

Kenneth Perez heeft zich uitgelaten over de bestuurscrisis bij PSV. De analist begrijpt dat de raad van commissarissen van voormalig technisch directeur John de Jong verlangde dat er meer vanuit financieel oogpunt bestuurd zou worden.

In het ESPN-programma Voetbalpraat stelt Vincent Schildkamp dat De Jong 'precies deed wat hij zou moeten doen' door Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré binnenboord te houden. "Daar ben ik het niet mee eens", reageert Perez. "Als je een bod van vijftig miljoen euro op Sangaré laat lopen, vind ik dat bijna gewelddadig." Chelsea wilde een dag voor Deadline Day bij PSV toeslaan met een bod van veertig miljoen euro voor de Ivoriaan, maar dat wees PSV af.

Leeds United dacht op de slotdag van de transferperiode met Gakpo aan de haal te gaan. The Peacocks boden dertig miljoen euro, exclusief dertien miljoen euro aan lastig te realiseren bonussen. "Daar was ik ook niet mee akkoord gegaan", aldus Perez. "Maar, je moet financieel gezond zijn. Het geld kan je op een andere manier gebruiken, voor twee andere posities. Daardoor wordt je alsnog sterker."

De Deen benadrukt dat de raad van commissarissen, met onder meer Robert van der Wallen, zonder voetbalverstand regeert. "Héél veel geld... En bij een voetbalclub betekent dat niet dat je per se snapt hoe het voetbal werkt."