'Revolutie ontketend bij PSV, directieteam 'vogelvrij' bij ontevredenheid rvc'

'Revolutie ontketend bij PSV, directieteam 'vogelvrij' bij ontevredenheid rvc'

19-09-2022 15:30
179

De macht bij PSV is verschoven, schetst het Eindhovens Dagblad. Volgens de regionale krant heeft de raad van commissarissen de macht gegrepen en dient algemeen directeur Marcel Brands te luisteren naar de wensen van de rvc.

Het vertrek van technisch directeur John de Jong brengt een complete bestuurscrisis met zich mee. Eerder werd bekend dat de directie, met Brands, graag verder wilde met De Jong. Wegens een vertrouwenscrisis met de rvc besloot De Jong zelf op te stappen. Waar Brands in de media vertelde dat de ontevredenheid niet voortkwam uit het niet verkopen van Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré, meldt het ED anders. De rvc eiste voor het sluiten van de transfermarkt een flinke transfersom. Die kwam er niet en daar is De Jong naar verluidt op afgerekend.

'Uit de hoek van De Jong valt te beluisteren dat hij de situatie als een interne ego-strijd heeft beschouwd, waarbij hij is afgerekend op het niet uitvoeren van een eis van de raad van commissarissen van PSV', klinkt het. Zo zouden De Jong en de directie het bod van Leeds United op Gakpo van 43 miljoen euro 'niet indrukwekkend genoeg' hebben gevonden, waardoor de voormalig td steun voelde vanuit de directie.

'Een ding is duidelijk, niet Marcel Brands maar de rvc is op dit moment de baas bij PSV en er is een aardige revolutie ontketend, met het vertrek van bijna het complete directieteam in een jaar. Daarmee is niet alleen de algemeen directeur, maar ook de rest van het directieteam vogelvrij op het moment dat de commissarissen ontevreden zijn.'