Sneijder herkent Van Gaal-verhaal niet: "Er is niemand bij me geweest"

20 september om 00:08

Bondscoach Louis van Gaal vertelde maandag op de persconferentie van het Nederlands elftal dat de spelers te maken zullen krijgen met inspanningsfysioloog Jos van Dijk, die ook Wesley Sneijder op het juiste pad gekregen zou hebben. Sneijder weet echter van niets.

Hoe Van Gaal de spelers van Oranje weer fit krijgt? "Daarvoor heb ik een inspanningsfysioloog ingehuurd: Jos van Dijk. Hij is in 2014 meegegaan en naar Turkije geweest om Sneijder weer fit te krijgen. Daardoor heeft Sneijder het gered en is Van Dijk weer in mijn staf", vertelde Van Gaal.

Sneijder herinnert zich het verhaal anders. "Daar zijn we Jos van Dijk zeer dankbaar voor. Dankzij hem heb ik het gered", zegt Sneijder met een cynische ondertoon bij Veronica Offside. "Ja, het heeft iets in me losgemaakt (Sneijder werd door Van Gaal gepasseerd, red.), maar er is niemand bij me geweest. Ik heb hem nooit in Turkije gezien. Ik ken Jos natuurlijk wel, we zijn met hem aan de slag gegaan, maar toen zat ik alweer bij Oranje. Ik ben zelf aan de slag gegaan met trainers. Dat ik fitter moest worden, wist ik zelf ook wel. Ik kwam uit een periode bij Internazionale waarin ik problemen had met het bestuur, geen contract, niet spelen.. Dus ik had geen wedstrijdritme."

"Toen ik naar Galatasaray ging, raakte ik geblesseerd. Tijdens de voorbereiding in Portugal hebben we wel met Jos van Dijk gewerkt. Moesten we om 07.00 uur trainen. Hij zei tegen Rafael van der Vaart hoe hij een corner moest nemen. Dat kon niet, haha. Dan is de geloofwaardigheid weg."