Slot voorspelt Eredivisie-seizoen: 'Dan moet je over een top-vijf praten'

Slot voorspelt Eredivisie-seizoen: 'Dan moet je over een top-vijf praten'

20-09-2022 11:00
146

Arne Slot denkt dat het gat tussen het linker- en rechterrijtje in de Eredivisie, ten opzichte van vorig seizoen, gegroeid is. De Feyenoord-trainer spreekt dan ook van een top-vijf, in plaats van de traditionele top-drie.

Slot stelt dat het aantal degradatiekandidaten is toegenomen, doordat er drie clubs gepromoveerd zijn. De 'kleine' wedstrijden worden in zijn ogen eenvoudiger gewonnen door de grote clubs. Dus: "Topwedstrijden gaan beslissend worden dit seizoen", stelt de oefenmeester op het persmoment van zondag, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Inherent aan topduels is dat ze worden beslist door kleine momenten."

Wedden

Meer odds

Van een top-drie, bestaande uit Ajax, PSV en Feyenoord, die de dienst gaat uitmaken dit seizoen, wil Slot niets weten. Hij houdt nadrukkelijk rekening met AZ en FC Twente, dat volledig intact is gebleven. "Dan moet je eigenlijk over een top-vijf praten." Het ontloopt elkaar na zeven speelrondes weinig bovenin de Eredivisie. PSV is met achttien punten koploper, terwijl Feyenoord met zestien punten op de vierde plaats staat.