Diemers noodgedwongen weg bij Feyenoord: 'Ik zei direct: ik wil hier weg'

Diemers noodgedwongen weg bij Feyenoord: 'Ik zei direct: ik wil hier weg'

20-09-2022 13:30 Laatste update: 13:55
143

Mark Diemers heeft een boekje opengedaan over de dreigementen aan zijn adres in zijn Feyenoord-periode. De huidige FC Emmen-middenvelder spreekt van het 'meest vervelende' dat hij in zijn carrière heeft meegemaakt.

In de ESPN-podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus vertelt Diemers over het moment dat de dreiging ontstond. Feyenoord speelde tegen Vitesse en Diemers werd bij rust door toenmalig trainer Dick Advocaat gewisseld. "Twee dagen later kwam ik op de club bij Frank Boer. Hij was toen de man die alles regelde qua huisvesting en die jongens een warm gevoel gaf. Hij riep me in zijn kantoortje en zei: Mark, we moeten het ergens over hebben."

"Ik heb net de veiligheidsmanager gesproken en er zijn bepaalde dreigementen richting jou. Dat wordt door de politie gecheckt", vervolgt Diemers, die toelicht dat een 'paar gasten' op forums hadden geschreven de middenvelder thuis op te zoeken. "Na de training zou ik horen of ik onder politiebegeleiding naar huis zou moeten, of dat ik met mijn eigen auto kon."

Diemers benadrukt heel erg te zijn geschrokken. "Ik heb toen gelijk mijn agent gebeld en gezegd: Ik wil hier weg. Dit heeft niets met voetbal te maken. Ik denk ook niet dat ik dit nog kan omdraaien. Hij stelt dat het dicht bij zijn privésituatie kwam, zijn zoontje was destijds tien maanden oud. "Uiteindelijk was het geen acute dreiging, maar het kwaad was wel geschied."