Feyenoord ruimt op: na Hendrix is ook Diemers vertrokken uit De Kuip

Feyenoord ruimt op: na Hendrix is ook Diemers vertrokken uit De Kuip

11-08-2022 09:35
66

Mark Diemers heeft zijn overstap naar FC Emmen bezegeld. De 28-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Feyenoord, waar hij nog een contract tot medio 2023 heeft.

De deal met Emmen betekent dat Diemers niet meer terug zal keren in De Kuip. De Rotterdammers kaapten hem twee jaar geleden nog voor de neus van FC Groningen weg door hem voor ruim één miljoen euro over te nemen van Fortuna Sittard. Hij kwam echter niet uit de verf en werd het afgelopen halfjaar al verhuurd aan 2. Bundesliga-club Hannover 96. Hij is na Jorrit Hendrix de tweede overbodige middenvelder die coach Arne Slot ziet vertrekken.

Bij Emmen zijn ze blij met de komst van de ervaren Diemers, die tot dusver 266 wedstrijden in het Nederlandse betaalde voetbal achter zijn naam heeft staan, waarvan 145 duels in de Eredivisie. "Mark is de aanvallende versterking waar we naar op zoek waren. Bovendien is hij multifunctioneel, dat heeft hij bij Feyenoord en Hannover aangetoond. In Duitsland speelde hij veelal op zes en soms als acht. En op tien heeft Mark zich in de Eredivisie al nadrukkelijk laten zien", vertelt voorzitter Ronald Lubbers. "De onderhandelingen met Feyenoord kwamen woensdagmiddag in stroomversnelling en aan het eind van de middag waren we eruit."

Diemers en Feyenoord komen elkaar over twee weken alweer tegen. Dan gaat hij met Emmen op bezoek in De Kuip.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie