Wijnaldum eerlijk: 'Ik was erg emotioneel en verdrietig, wil excuses aanbieden'

Wijnaldum eerlijk: 'Ik was erg emotioneel en verdrietig, wil excuses aanbieden'

20-09-2022 19:08 Laatste update: 19:12
29

Georginio Wijnaldum heeft voor het eerst sinds zijn zware blessure iets van zich laten horen. De middenvelder vertelt dat hij het in de afgelopen weken erg moeilijk heeft gehad met zijn scheenbeenbreuk. Wijnaldum laat zich niet uit over het Nederlands elftal, waarmee hij niet naar het WK zal gaan.

Via social media verspreidt Wijnaldum zijn zelfgemaakte videoboodschap. "Sinds mijn blessure heb ik niks laten weten, simpelweg omdat ik erg emotioneel en verdrietig was over de situiatie", begint de Oranje-international. "Ik wil daar eerst mijn excuses voor aanbieden. Ik kan garanderen dat ik me in een goede omgeving bevind. Ik heb de situatie nu geaccepteerd, daardoor kan ik nu alles geven in mijn revalidatie."

Vervolgens bedankt Wijnadum onder meer zijn oude clubs en de Roma-fans voor hun steun. "Het geeft me kracht om zo snel mogelijk terug te komen. Ik weet dat het voor jullie ook moeilijk is, fans. Ik ben pas net bij de club en we hadden allemaal erg hoge verwachtingen van dit seizoen. Maar er is nog steeds tijd. Ik doe mijn best om snel terug te keren."

Wijnaldum spreekt in de videoboodschap met geen woord over Oranje. Door zijn scheenbeenblessure kan de reservecaptain van Nederland niet mee naar het WK. Eerder liet bondscoach Louis van Gaal Wijnaldum overigens al buiten zijn selectie.