Janssen merkt minder kritiek over zijn selectie bij Oranje: 'Zie ik als positief'

20 september om 21:42
Laatste update: 20 september om 23:27

Vincent Janssen zit ook voor de wedstrijden tegen Polen en België weer bij de selectie van Oranje en dat is volgens de spits rustiger verlopen dan de laatste keer. De laatste interlandperiode hoorde hij ook bij de selectie, maar toen had hij zijn huwelijk gepland in de eerste dagen van die tijd bij Oranje.

Vanwege zijn bruiloft kreeg Janssen, die toen nog in Mexico speelde de vorige keer uitstel van bondscoach Louis van Gaal. Maar de spits kwam op eigen initiatief één dag na het huwelijksfeest richting Nederland. De voorbereiding is nu wat minder hectisch. "Dat was natuurlijk een hele mooie tijd, maar ook erg hectisch", vertelt de aanvalsleider tegenover het Algemeen Dagblad. "Uiteindelijk hadden ik en de bondscoach elkaar aan de lijn en was het snel opgelost. Zo gaat het soms in het voetbal, sindsdien is er een hoop gebeurd."

Nu speelt Janssen namelijk voor Royal Antwerp, een stuk dichter bij huis dan Mexico. En keuze die hij weloverwogen heeft genomen. "Toen ik hoorde van dat project ben ik gaan denken. Natuurlijk speelt het mee dat ik nu dichter bij huis ben, mijn vrienden en familie zijn hier binnen 1,5 uur. Het gaat hier nu ook erg lekker en ik hoop dat ik mijn vorm van Antwerp mee kan nemen naar Oranje."

Ook is er nu beduidend minder te lezen over de selectie van Janssen. Vorige keer kwam er nogal wat kritiek toen bekend werd dat de spits, na bijna vijf jaar, weer bij de definitieve selectie van Oranje zat. "De vorige keer was er veel over mij te zeggen, er waren verschillende meningen. Die heb ik nu niet meer gehoord, dus dat zie ik als iets positiefs."