Lewandowski was emoties niet de baas: 'Zwaarste wedstrijd van mijn leven'

21 september om 09:44
Laatste update: 21 september om 10:02

FC Barcelona-speler Robert Lewandowski heeft het weerzien met Bayern München van 13 september als zeer emotioneel ervaren. De topspits die tot deze zomer zijn doelpunten maakte voor Der Rekordmeister vond het de meest moeilijke wedstrijd van zijn leven.

Lewandowski, die ook in Spanje bewijst overal en altijd te kunnen scoren, was niet blij met het duel tegen zijn oude club. "Het was heel emotioneel. Het was veel meer dan zomaar een wedstrijd. Ik moest het opeens opnemen tegen collega’s en vrienden. Ik ben maar een mens. Het was onmogelijk om van die gevoelens weg te lopen", aldus de Pool in gesprek met Przeglad Sportowy

De topspits scoorde niet en verloor met 2-0 door treffers van Lucas Hernández en Leroy Sané. Lewandowski probeerde het duel naar zijn hand te zetten, maar wist zijn stempel maar niet te drukken. "De emoties zaten mij in de weg. Ik wilde een doelpunt maken, maar iets zat me in de weg."

In La Liga gaat het hem stukken beter af. In zes competitieduels scoorde de 132-voudig international van Polen al acht keer. Daarnaast gaf hij ook twee assists. Ook afgelopen weekend was hij weer twee keer trefzeker in het duel met Elche (3-0).