Bijzondere Liverpool-rentree: verloren zoon maakt na ruim tien jaar weer minuten

21 september om 10:05
Laatste update: 21 september om 10:32

Arthur Melo maakte afgelopen weekend minuten voor de O21 van Liverpool in het duel met Rochdale om de Papa John’s Trophy. De Braziliaan wilde minuten maken om zichzelf zo in de kijker te spelen bij Jürgen Klopp. In de tweede helft werd hij gewisseld. Zijn vervanging was zeer opmerkelijk te noemen.

De Braziliaan, die op deadline day op huurbasis werd overgenomen van Juventus, reisde op eigen initiatief mee met het jeugdteam van The Reds. De middenvelder speelde een prima wedstrijd en liet zich met een aantal acties zien, aldus The Liverpool Echo. Toch baarde het duel vooral opzien om een andere reden. 

Na ruim een uur spelen werd de linkspoot naar de kant gehaald. Zijn vervanger: voormalig Liverpool-middenvelder Jay Spearing. De 33-jarige Spearing maakte liefst tien jaar geleden zijn laatste minuten voor The Reds. De routinier, die na zijn dienstverband op Anfield op een zijspoor belandde, keerde deze zomer na omzwervingen door Engeland terug als coach van de O18 en mocht tegen Rochdale wat minuten maken. Liverpool verloor overigens wel met 1-0.